29. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné domácí ratatouille s čerstvými bylinkami, které vám navnadí chuťové buňky na maximum. Tento klasický recept plný zeleniny a aromatických bylinek je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte svému tělu zdravou dávku vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- Čerstvé bylinky podľa chuti (napr. bazalka, petržlen)
- Olivový olej
- Soľ, korenie
Postup
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájané cibule a cesnak. Pridáme nakrájané baklažány, cukety, papriky a paradajky.
- Osolíme, okoreníme a dusíme pod pokrievkou cca 20 minút, prípadne pridávame trochu vody.
- Po upečení posypeme nasekanými bylinkami a podávame napríklad ku cestovinám, mäsu alebo ako samostatnú pochúťku.