29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s bublaninou z brambor.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš chutný recept na tradiční francouzskou ratatouille s ⁢domácí bublaninou z brambor. Skvělá ​kombinace voňavých a ⁤šťavnatých zeleninových ingrediencí‍ s křupavou vrstvou z brambor,​ která váš hlad určitě potěší. Sledujte⁣ náš jednoduchý⁤ recept a užívejte si lahodnou a ‌zdravou ‍večeři.

Suroviny

  • 1 veľká cibula
  • 2 papriky (červená a ⁢žltá)
  • 2 baklažány
  • 3 paradajky
  • 4 strúčiky​ cesnaku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • soľ a čierny⁣ korenie
  • 250 g bublaniny z brambor

Postup

  1. Na rozohriaty olej ⁣opražíme⁢ nakrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridáme ‌nakrájané papriky a necháme dusiť, kým nezmäknú.
  3. Potom pridáme nakrájané​ baklažány ⁣a paradajky ‍a za⁤ stáleho miešania dusíme ďalších 10-15⁢ minút.
  4. Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme ‌soľou ‍a ⁢korením.
  5. Bublaninu z brambor nakrájame na kocky a opečieme ⁣na panvici.
  6. Servírujeme ratatouille ⁢s grilovanou bublaninou z brambor.