8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné francouzské pokrm ratatouille s bramborami a vejci. Tato zdravá a chutná kombinace zeleniny, brambor a vajec se stane skvělou volbou pro plnohodnotné a syté jídlo. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille doma díky našemu návodu. Vychutnejte si bohatou chuť a výživné složení této tradiční francouzské speciality!
Suroviny
- 2 vejkové
- 2 středně velké brambory
- 1 malá cuketa
- 1 malá baklažán
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušených bylinek (např. oregano, tymián)
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, cuketu, baklažána a papriku.
- Osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky.
- Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 15 minut.
- Přidáme na kolečka nakrájená rajčata a necháme ještě asi 5 minut povařit.
- Nakonec rozklepneme vejce přímo do zeleninové směsi a necháme ztuhnout.
- Servírujeme jako samostatné jídlo nebo s chlebem.