8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s bramborami a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné francouzské ⁢pokrm ratatouille ⁢s bramborami a ⁤vejci. Tato zdravá a chutná​ kombinace zeleniny, brambor a ‍vajec ⁣se stane skvělou volbou pro plnohodnotné a syté jídlo. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou ratatouille doma díky našemu ⁤návodu. Vychutnejte si ‍bohatou chuť a výživné složení této tradiční francouzské speciality!

Suroviny

  • 2 vejkové
  • 2 středně velké brambory
  • 1 malá cuketa
  • 1 malá baklažán
  • 1 červená paprika
  • 1 ‍cibule
  • 2 ‌rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového⁢ oleje
  • 1 lžička sušených ‍bylinek (např. oregano, tymián)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli⁤ a česnek na olivovém‌ oleji.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, cuketu, ⁣baklažána a‌ papriku.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky.
  4. Přiklopíme poklicí a necháme dusit asi 15 minut.
  5. Přidáme na kolečka nakrájená ⁤rajčata a necháme ještě asi ⁣5 minut povařit.
  6. Nakonec rozklepneme vejce přímo do zeleninové směsi a necháme⁣ ztuhnout.
  7. Servírujeme jako samostatné ‍jídlo nebo s chlebem.