1. 5. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné recept na ratatouille rozmarnou zeleninovou směs, která skloubí dohromady čerstvé rajčata, baklažány, cukety a papriky. Tato tradiční francouzská pochoutka je navíc obohacena o aromatickou vůni čerstvého rozmarýnu, který jí dodává neodolatelnou chuť. Náš recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální volba pro každou příležitost. Podávejte ratatouille jako hlavní jídlo s kouskem pečiva nebo jako přílohu k masu či rybě. Užijte si chuťovou explozi zdravé a chutné směsi zeleniny s naším receptem na ratatouille rozmarnou zeleninovou směs.
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve nakrájejte všechnou zeleninu na malé kostky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájené papriky a nechte je chvíli restovat.
- Přidejte nakrájené cukety a baklažány a osmahněte je do měkka.
- Přidejte krájená rajčata z plechovky spolu se sušeným rozmarýnem a promíchejte.
- Pokračujte vařením směsi asi 15 minut a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou ratatouille podávejte s plátky čerstvé bagety nebo jako přílohu k masu.

