29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille pečené zeleniny s bylinkami.
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatá ratatouille z⁢ pečené zeleniny s bylinkami je‍ oblíbeným receptem pro​ všechny milovníky⁣ zdravého jídla. Využijte čerstvé sezónní ​zeleniny a ochutnejte bohatou paletu chutí, které⁢ vám⁤ přinesou bylinky jako bazalka,‌ tymián a rozmarýn. Tento‌ lahodný pokrm je⁤ skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří si chtějí dopřát odpolední‌ pochoutku plnou vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte ⁤recept na ​ratatouille pečené zeleniny ⁣s bylinkami⁢ ještě dnes!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 2​ papriky (červená a žlutá)
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • ľahké olivové olej
  • soľ a čierne korenie
  • surová medová šťava
  • čerstvé bylinky podľa chuti (napríklad rozmarín,‍ tymián, petržlen)

Postup

  1. Na začiatku si pripravíme zeleninu‍ – nakrájame baklažány, cukety, papriky a paradajky na rovnakú veľkosť a cibule na tenké krúžky.
  2. Rozohrejeme⁣ rúru na⁣ 200 stupňov. Na plech vložíme zeleninu, pridáme strúčiky ‍cesnaku (celé), posypeme soľou a ‌čiernym korením a zalijeme ​ľahkým olivovým olejom.
  3. Potom pečieme zeleninu asi ​30-40 minút, kým nie⁢ je mäkká a zľahka zohnutá.
  4. Keď je zelenina hotová, vyberieme ju z ‍rúry a vytlačíme cesnak ​z plátkov do ⁣zeleniny a pridáme‍ parkovú šťavu.
  5. Na záver posypeme čerstvými bylinkami a môžeme podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo.