29. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatá ratatouille z pečené zeleniny s bylinkami je oblíbeným receptem pro všechny milovníky zdravého jídla. Využijte čerstvé sezónní zeleniny a ochutnejte bohatou paletu chutí, které vám přinesou bylinky jako bazalka, tymián a rozmarýn. Tento lahodný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří si chtějí dopřát odpolední pochoutku plnou vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte recept na ratatouille pečené zeleniny s bylinkami ještě dnes!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- ľahké olivové olej
- soľ a čierne korenie
- surová medová šťava
- čerstvé bylinky podľa chuti (napríklad rozmarín, tymián, petržlen)
Postup
- Na začiatku si pripravíme zeleninu – nakrájame baklažány, cukety, papriky a paradajky na rovnakú veľkosť a cibule na tenké krúžky.
- Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Na plech vložíme zeleninu, pridáme strúčiky cesnaku (celé), posypeme soľou a čiernym korením a zalijeme ľahkým olivovým olejom.
- Potom pečieme zeleninu asi 30-40 minút, kým nie je mäkká a zľahka zohnutá.
- Keď je zelenina hotová, vyberieme ju z rúry a vytlačíme cesnak z plátkov do zeleniny a pridáme parkovú šťavu.
- Na záver posypeme čerstvými bylinkami a môžeme podávať ako prílohu alebo samostatné jedlo.