5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille pečenou zeleninu s bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm spojuje dohromady rajčata, cuketu, baklažány a papriky, které se pečou společně s aromatickými bylinkami. Jednoduchý recept, který bude skvělou inspirací pro vaření zdravých a chutných jídel.
Suroviny:
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián, rozmarýn, petrželka)
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Na malé kousky nakrájejte baklažána, cuketu, papriky, rajčata, cibuli a česnek.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Do zapékací mísy dejte nakrájenou zeleninu a bylinky.
- Pořádně promíchejte, přidejte sůl, pepř a olivový olej.
- Pečte v troubě asi 30-40 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
- Po upečení můžete přidat ještě čerstvé bylinky nebo ochutit solí a pepřem dle chuti.