5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille pečená zelenina s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte ⁢lahodný recept‍ na ratatouille pečenou zeleninu s ‌bylinkami.⁣ Tento tradiční francouzský pokrm spojuje dohromady rajčata,⁣ cuketu, baklažány a​ papriky, které se pečou společně s aromatickými bylinkami. Jednoduchý recept, ​který ​bude skvělou ​inspirací⁢ pro vaření zdravých a chutných jídel. ‍

Suroviny:

  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 2⁣ papriky (červená a žlutá)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky podle chuti (např.‍ tymián, rozmarýn, petrželka)
  • olivový olej
  • sůl⁤ a pepř

Postup:

  1. Na malé ⁣kousky nakrájejte baklažána, cuketu, papriky, rajčata, cibuli a​ česnek.
  2. Předehřejte troubu na‌ 200°C.
  3. Do zapékací mísy dejte nakrájenou zeleninu a bylinky.
  4. Pořádně promíchejte, přidejte sůl, pepř a olivový olej.
  5. Pečte v troubě asi 30-40 ⁤minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  6. Po⁤ upečení můžete přidat ještě čerstvé bylinky nebo ochutit solí a pepřem dle chuti.