29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ramenní polévka s vajíčkem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná ⁣a zdravá ‍ramenní ‌polévka s ⁢vajíčkem‍ je ⁣skvělou volbou pro⁤ oběd nebo‌ večeři. Naučte‍ se připravit tento tradiční asijský pokrm ‌doma⁢ a dopřejte si lahodnou chuť ⁣i prospěšné živiny. S naším receptem ‌na ⁣ramenní polévku⁤ s vajíčkem získáte jedinečnou​ kombinaci jemného ‌masa, aromatického⁤ vývaru a vajíčka, které dodají pokrmu bohatou chuť. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a‍ pozvěte do své kuchyně exotické lahůdky!

Suroviny

  • 200g ramen nudlí
  • 1 litr rázného vývaru
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové ⁤omáčky
  • 1 ‍lžička oleje z černých‌ sezamových semínek
  • 1 ​střední mrkev, na ⁤nudličky
  • 1 střední cibule, nakrájená na proužky
  • čerstvá nasekaná‌ petrželka, na⁣ ozdobu

Postup

  1. Ve velkém ​hrnci přiveďte vývar k varu.
  2. Přidejte ramen nudle a vařte podle ‍návodu⁤ na obalu, dokud nejsou⁢ měkké.
  3. V jiném ⁤hrnci přiveďte vodu k varu ‍a⁤ ve vroucí vodě uvařte vajíčka na požadovanou tvrdost.
  4. Oloupejte vajíčka a‌ nakrájejte je ‌na poloviny.
  5. Přidejte sójovou omáčku a ‍olej z ​černých sezamových semínek⁢ do hrnce s vývarem a dobře promíchejte.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev a cibuli do‍ polévky a vařte ještě 5 minut.
  7. Servírujte polévku do⁣ mísy ⁣a ozdobte ​jí nastrouhanou petrželkou a vajíčkem.