Chutný recept na domácí ramen se sojovým masem a vajíčkem. Kombinace lahodného vývaru, šťavnatého masa a měkkého vajíčka vám okamžitě zahřeje duši i tělo. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a uvařte si lahodnou asijskou pochoutku doma!
Suroviny
- 200g ramen nudlí
- 100g sojového masa
- 2 vajíčka
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 chilli paprička, nakrájená (podle chuti)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce jarní cibulky na ozdobu
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmahněte sojové maso se zázvorem, česnekem a chilli papričkou.
- Přidejte zeleninový vývar, sójovou omáčku a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
- V dalším hrnci uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
- V jiném hrnci uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte a nakrájejte je na poloviny.
- Do každé mísy dejte uvařené ramen nudle, zalijte horkou polévkou se sojovým masem, přidejte vařená vajíčka a ozdobte jarní cibulkou.