13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ramen s vajíčkem a vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ⁤ramen s vajíčkem ⁢a‍ vepřovým masem! Tento japonský ​pokrm ⁤je oblíbený pro svou chutnou kombinaci jednoduchých ingrediencí. S⁤ trochou trpělivosti a‍ lásky k vaření ‍si můžete⁢ vychutnat lahodnou miso polévku plnou chutí a vůní. Sledujte náš recept a připravte si skvělou večeři​ pro celou ‍rodinu!

Suroviny

  • 200g vepřového masa (např. vepřový bok)
  • 200g ramen nudlí
  • 2 vajíčka
  • 4 šálky vývaru (nebo 4 šálky vody ‌s 2 lžičkami miso pasty)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 2 cm)
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1​ lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny‍ suroviny. Nakrájíme maso na tenké plátky, oloupeme⁢ a nakrájíme zázvor a česnek, oloupeme a nakrájíme mrkev ⁤a cibuli.
  2. Ve‌ velkém hrnci ⁤zahřejeme olej a ‍osmahneme na něm maso spolu se zázvorem a česnekem.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli a mrkev a osmahneme je spolu s masem.
  4. Poté zalijeme vývarem nebo vodou s miso pastou a⁢ přivedeme k varu.
  5. Přidáme‌ sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sůl ‌a pepř. Osolíme a opepříme podle chuti.
  6. V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu ⁢a uvaříme vajíčka natvrdo.
  7. Nakrájíme‍ vajíčka na půlky a přidáme je do ​polévky.
  8. Hotovou polévku ⁤s nudlemi podáváme⁤ hned, můžeme posypat nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou jako ozdobu.