13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ramen s vajíčkem a vepřovým masem! Tento japonský pokrm je oblíbený pro svou chutnou kombinaci jednoduchých ingrediencí. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si můžete vychutnat lahodnou miso polévku plnou chutí a vůní. Sledujte náš recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 200g vepřového masa (např. vepřový bok)
- 200g ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 4 šálky vývaru (nebo 4 šálky vody s 2 lžičkami miso pasty)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 2 cm)
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Nakrájíme maso na tenké plátky, oloupeme a nakrájíme zázvor a česnek, oloupeme a nakrájíme mrkev a cibuli.
- Ve velkém hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm maso spolu se zázvorem a česnekem.
- Přidáme nakrájenou cibuli a mrkev a osmahneme je spolu s masem.
- Poté zalijeme vývarem nebo vodou s miso pastou a přivedeme k varu.
- Přidáme sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sůl a pepř. Osolíme a opepříme podle chuti.
- V hrnci uvaříme ramen nudle podle návodu na obalu a uvaříme vajíčka natvrdo.
- Nakrájíme vajíčka na půlky a přidáme je do polévky.
- Hotovou polévku s nudlemi podáváme hned, můžeme posypat nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou jako ozdobu.