12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ramen s vajíčkem a krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční japonské ⁤ramen s vajíčkem a krevetami.‌ Tento jednoduchý, ale⁢ chutný pokrm si zamilujete! Suroviny jako nudle, krevety, vajíčka a zelenina ​vytvoří skvělou ⁤kombinaci‌ chutí. Nechte se ‌unést lahodnými vůněmi a ⁣připravte si doma⁤ tento‌ exotický pokrm plný energie. ⁢S⁤ naším receptem na ramen se​ vám podaří připravit ⁣dokonalou večeři pro celou rodinu. Vyzkoušejte ho ještě dnes! ⁣

Suroviny:

  • 200​ g suchej ramenovej cestoviny
  • 4 vajcia
  • 200 g kreviet
  • 1 liter ‌kuracieho vývaru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená⁣ paprika
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 ⁣lyžice rybacej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • strúčik zázvoru
  • svieža nasekaná petržlenová vňať na ​ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci ‍uvarte​ vodu a uvaríme ramenovú cestovinu podľa ‍pokynov ⁤na‍ obale. Potom​ ju scedíme‍ a strhneme ⁣studenou vodou,​ aby sa nelepila.
  2. V⁤ pánvi ⁢na rozohriatom oleji orestujeme nakrájaný cesnak, zázvor a papriku, pridáme krevety a všetko krátko orestujeme.
  3. V hrnci zahrejeme kurací vývar, pridáme sójovú⁣ omáčku, rybaciu omáčku a sezamový ⁤olej. Keď zmes‍ začne vrieť, pridáme uvarenú cestovinu a krevety.
  4. Do hrnca‍ pridáme vajcia a ‍necháme ich zohrievať, až kým sa žĺtko nezahustí, ⁤ale bielka zostanú mäkké.
  5. Potom ⁢polievku rozdelíme ⁣do misiek, ozdobíme petržlenovou⁤ vňaťou a podávame​ ešte teplú. ‍Dobrú chuť!