1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ramen s vaječným toppingem
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové buňky s lahodným japonským receptem na⁢ ramen ​s vaječným⁤ toppingem.‍ Tato aromatická ⁢polévka nabízí bohaté⁤ kombinace chutí, ⁤které vám jistě ⁢udělají radost. Naše krok za krokem návod⁣ vás provede přípravou výživného vaječného toppingu, který do⁤ polévky dodává jemnou a krémovou chuť. Užijte ‌si exotickou atmosféru Japonska a vytvořte si chutný⁣ a zdravý oběd ‍nebo‌ večeři s naším receptem na ramen‍ s​ vaječným toppingem.

Suroviny:

  • 2 balení instantního‍ ramenu
  • 4 ⁤šálky vody
  • 2 vejce
  • 1‌ lžíce⁢ sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžička​ čerstvého zázvoru,⁤ jemně nasekaného
  • 1‍ lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce jarní cibulky, nakrájené na tenké kolečka
  • 1 lžíce koriandru, nasekaného

Postup:

  1. Připravte⁤ vodu⁢ a přiveďte⁢ ji​ k ⁣varu ve velkém hrnci.
  2. Přidejte nudle z obou balení instantního ramenu do vroucí ⁣vody a ​vařte‍ podle pokynů na ⁢obalu.
  3. Vejce ‍vařte ve vodě po dobu 6-7⁣ minut, nebo dokud nejsou natvrdo. ‍Poté je okamžitě vyjměte a přetáhněte pod studenou‍ vodou. Oloupejte a nakrájejte na půlky.
  4. V menší míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, zázvor⁣ a ⁤sezamový olej.
  5. Po ‌uvaření nudlí je sceďte a přelijte‍ studenou vodou, ⁣abyste je zbavili přebytečného škrobu.
  6. Rozdělte ⁣nudle mezi dvě‍ misky. Přidejte vejce na vrchol nudlí.
  7. Po opláchnutí jarní cibulky a koriandru je posypte přes nudle⁣ a vejce.
  8. Na závěr polijte‌ směsí ‍sójové omáčky, ​česneku,​ zázvoru ⁢a sezamového oleje.
  9. Nakonec můžete‌ ozdobit ​jarní cibulkou a koriandrem.
  10. Hotové ramen podávejte okamžitě.