1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky s lahodným japonským receptem na ramen s vaječným toppingem. Tato aromatická polévka nabízí bohaté kombinace chutí, které vám jistě udělají radost. Naše krok za krokem návod vás provede přípravou výživného vaječného toppingu, který do polévky dodává jemnou a krémovou chuť. Užijte si exotickou atmosféru Japonska a vytvořte si chutný a zdravý oběd nebo večeři s naším receptem na ramen s vaječným toppingem.
Suroviny:
- 2 balení instantního ramenu
- 4 šálky vody
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce jarní cibulky, nakrájené na tenké kolečka
- 1 lžíce koriandru, nasekaného
Postup:
- Připravte vodu a přiveďte ji k varu ve velkém hrnci.
- Přidejte nudle z obou balení instantního ramenu do vroucí vody a vařte podle pokynů na obalu.
- Vejce vařte ve vodě po dobu 6-7 minut, nebo dokud nejsou natvrdo. Poté je okamžitě vyjměte a přetáhněte pod studenou vodou. Oloupejte a nakrájejte na půlky.
- V menší míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, zázvor a sezamový olej.
- Po uvaření nudlí je sceďte a přelijte studenou vodou, abyste je zbavili přebytečného škrobu.
- Rozdělte nudle mezi dvě misky. Přidejte vejce na vrchol nudlí.
- Po opláchnutí jarní cibulky a koriandru je posypte přes nudle a vejce.
- Na závěr polijte směsí sójové omáčky, česneku, zázvoru a sezamového oleje.
- Nakonec můžete ozdobit jarní cibulkou a koriandrem.
- Hotové ramen podávejte okamžitě.