25. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na ramen s masem a zeleninou je pochoutkou pro milovníky japonské kuchyně. Měkké nudle v aromatickém vývaru, doplněné šťavnatým masem a čerstvou zeleninou vytvářejí dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a pozvedněte své vaření na další úroveň.
Suroviny
- 200 g ramenových nudlí
- 200 g hovězího masa (použijte libové kousky)
- 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 1 pór nakrájený na tenké plátky
- 3 stroužky česneku nasekané na drobno
- 2 cm kousek zázvoru nakrájený na tenké plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci vroucí osolené vody uvařte ramenové nudle dle instrukcí na obalu. Poté je sceďte a stranou.
- V dalším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm hovězí maso dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, pór, česnek a zázvor. Smažte a míchejte až se zelenina změkne, ale zůstane křupavá.
- Přidejte sójovou omáčku a smažte ještě dalších pár minut, aby se všechny přísady propojily.
- Přidejte uvařené nudle do hrnce se zeleninou a masem. Míchejte, dokud se všechny přísady nejsou pořádně prohřáté.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Ramen s masem a zeleninou můžete ozdobit čerstvým koriandrem a ihned podávat.