15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ramen s kuřecím masem je lahodná a vydatná jídlo, které vám přinese autentický asijský zážitek. Tento recept kombinuje chutný vývar, nudle, kuřecí maso a bohatou zeleninu, aby vytvořil dokonalé jídlo na oběd nebo večeři. S výraznou a kořeněnou chuťovou profilací, toto jídlo určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si svůj vlastní domácí ramen s kuřecím masem a vychutnejte si výjimečnost asijské kuchyně v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 400 g kuřecího masa (bez kostí a kůže)
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 hříbky, nakrájené na plátky
- 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- čerstvý koriandr (na ozdobení)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí maso do zlatova. Odstavte stranou.
- Do hrnce přidejte hříbky, mrkev, cibuli a česnek a restujte je na středním plameni do změkčení.
- Přidejte kuřecí maso zpět do hrnce a promíchejte.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.
- Mezitím uvařte ramen nudle v osolené vodě podle návodu na obalu.
- Scedité nudle a rozdělte je do misky. Přidejte polévku se svařencem z kuřecího masa.
- Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte ihned.