15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Ramen s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s kuřecím masem je lahodná a vydatná jídlo, které vám přinese autentický asijský zážitek. Tento recept kombinuje chutný vývar, nudle, kuřecí maso a bohatou zeleninu, aby vytvořil dokonalé jídlo na oběd nebo večeři. S výraznou a kořeněnou chuťovou profilací, toto jídlo určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si svůj vlastní domácí ramen s kuřecím masem a vychutnejte si​ výjimečnost asijské ⁣kuchyně v pohodlí vaší domácnosti.​

Suroviny

  • 200 g ramen nudlí
  • 400 g kuřecího masa (bez kostí a kůže)
  • 1‌ lžíce olivového oleje
  • 4 hříbky, nakrájené na plátky
  • 2 mrkve, nakrájené na tenké plátky
  • 1‍ cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku,⁣ jemně ⁣nasekané
  • 1 lžíce ‍sójové omáčky
  • 1 ‌lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • čerstvý koriandr (na ozdobení)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí maso do‌ zlatova. Odstavte stranou.
  2. Do ​hrnce přidejte⁣ hříbky,​ mrkev, cibuli a česnek a restujte je na středním ​plameni do změkčení.
  3. Přidejte kuřecí‍ maso ⁣zpět do hrnce a promíchejte.
  4. Přidejte sójovou‌ omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Přiveďte k ​varu a vařte 5 minut.
  5. Mezitím ‍uvařte ramen nudle v osolené​ vodě podle návodu na obalu.
  6. Scedité nudle a rozdělte je ​do⁢ misky. Přidejte polévku se svařencem z‌ kuřecího ⁢masa.
  7. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte ihned.