8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou a voňavou miso ramen polévku s plátky hovězího masa. Skvělá kombinace jemné nudlové základny, bohatého hovězího vývaru a čerstvých bylinek, která vás zahřeje i osvěží. připravte si toto tradiční japonské jídlo snadno doma a pochutnejte si na autentické chuti ramenu. Buďte mistřem v kuchyni a uvařte si výborné hovězí ramen!
Suroviny
- 200g hovězího masa (např. roštěnec)
- 200g sušených ramenových nudlí
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička nastrouhané zázvoru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 pór
- 1 l hovězího vývaru
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Masa nakrájejte na tenké plátky, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, mrkev a pór na tenké proužky.
- V hlubokém hrnci rozehřejte olej a osmahněte v něm cibuli a česnek. Přidejte maso a restujte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev a pór a krátce restujte. Nalijte hovězí vývar a přiveďte k varu. Vařte do měkkosti zeleniny.
- Do vývaru přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Ve vařící osolené vodě uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. Následně je scedíme a přidáme do polévky.
- Ramen s hovězím masem podávejte ihned, můžete ozdobit nachystanou zeleninou nebo bylinkami.

