8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Ramen s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

​Vyzkoušejte náš recept na lahodnou a voňavou⁤ miso ramen polévku s plátky hovězího masa. Skvělá kombinace jemné nudlové základny, ⁣bohatého hovězího ​vývaru a čerstvých bylinek, která vás⁣ zahřeje i osvěží. připravte si toto tradiční japonské jídlo ‌snadno doma a pochutnejte si na autentické chuti ramenu. Buďte mistřem v kuchyni a uvařte si výborné hovězí ⁢ramen!

Suroviny

  • 200g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 200g sušených⁣ ramenových nudlí
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce‍ rybí omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhané zázvoru
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 pór
  • 1 l hovězího vývaru
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny. Masa nakrájejte na ⁢tenké plátky, cibuli a⁢ česnek nakrájejte nadrobno, mrkev a pór na tenké proužky.
  2. V hlubokém hrnci rozehřejte olej a osmahněte ‍v něm cibuli a⁤ česnek. Přidejte maso a restujte ho‌ dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev a pór⁢ a krátce restujte. Nalijte hovězí vývar a přiveďte k varu. Vařte do⁣ měkkosti zeleniny.
  4. Do​ vývaru přidejte sójovou omáčku, rybí⁣ omáčku a nastrouhaný zázvor. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Ve ⁤vařící osolené vodě uvařte ramenové nudle dle návodu na obalu. ⁤Následně je scedíme a přidáme do polévky.
  6. Ramen s hovězím masem podávejte ihned, můžete ozdobit nachystanou zeleninou nebo ‌bylinkami.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *