2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajské kari s kuřecím masem je lahodná a exotická chuťová exploze. Tento recept vás přenese na vzdálená místa díky kombinaci aromatických koření a čerstvých ingrediencí. S jemnými kousky kuřecího masa, dochuceného slavnostními omáčkami a výrazným příchutím kari, se toto jídlo stane vaším novým oblíbeným. Skvělá volba pro ty, kteří si rádi pochutnají na chutích Orientu. Nechte se unést do světa okouzlujícího Rajského kari s kuřecím masem a užívejte si ho na plné pecky!
Rajské kari s kuřecím masem
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g rajčatového pyré
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibuli. Poté přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kari koření a promícháme, aby se všechny suroviny propojily.
- Přilijeme kokosové mléko a rajčatové pyré. Přidáme cukr, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a necháme provařit zhruba 10 minut.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Naopak, pokud je příliš řídká, můžeme ji povařit déle, aby se zahustila.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.