2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Rajské kari s kuřecím masem je lahodná a exotická chuťová exploze. Tento recept vás přenese na vzdálená místa díky kombinaci aromatických koření a čerstvých ingrediencí. S jemnými kousky kuřecího masa, dochuceného slavnostními omáčkami a výrazným příchutím kari, se toto jídlo stane vaším novým oblíbeným. Skvělá volba pro ty, kteří si rádi pochutnají na chutích Orientu. Nechte se unést do světa okouzlujícího Rajského kari s kuřecím masem a užívejte si ho na plné pecky! 
Rajské kari s kuřecím masem
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
 - 2 cibule
 - 2 lžíce kari koření
 - 400 ml kokosového mléka
 - 400 g rajčatového pyré
 - 2 lžíce oleje
 - 2 lžíce cukru
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibuli. Poté přidáme kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
 - Přidáme kari koření a promícháme, aby se všechny suroviny propojily.
 - Přilijeme kokosové mléko a rajčatové pyré. Přidáme cukr, sůl a pepř podle chuti. Promícháme a necháme provařit zhruba 10 minut.
 - Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Naopak, pokud je příliš řídká, můžeme ji povařit déle, aby se zahustila.
 - Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.
 

