2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rajská polévka s křupavými tortillami.
zdroj: Recepty 24/7

Rajská polévka s ‍křupavými tortillami je ​lahodný a osvěžující⁢ recept, který vás jistě potěší. ​Tato⁢ polévka je plná chutí⁢ a barev, díky čemuž se stane skvělým způsobem, jak ⁣zpestřit váš jídelníček.⁢ Hlavním ingrediencí ⁤je zralý⁣ rajčatový základ, který je doplněn o další lahodné přísady, jako jsou cibule, paprika a bylinky. Co však tuto polévku opravdu vynikající jsou ‍křupavé tortilly, ‌které dodávají nejen texturu, ale také zvýrazňují​ celkový ⁢chuťový zážitek.⁢ Tento recept ​je nejen ⁤jednoduchý a‍ rychlý na přípravu,⁣ ale také zdravý a‍ plný živin. Nechte ​se ⁤unést ‌vůní ⁣a‌ výraznými chutěmi této lahodné⁣ rajské polévky s křupavými tortillami. ‌

Suroviny

  • 2 cibule
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 2 papriky‌ (červená a žlutá)
  • 4 rajčata
  • 400 g krájených ‍rajčat z ⁤konzervy
  • 2 lžíce rajčatového‌ protlaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička ‌kukuřičného⁢ škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého​ koriandru
  • 1 lžička ‌papriky
  • sůl⁢ a​ pepř podle ⁣chuti
  • olej ⁣na smažení
  • tortilly

Postup

  1. Oloupejte a​ nakrájejte cibuli‌ a česnek na drobno. Papriky zbavte‌ semínek a ​nakrájejte je také ​na⁤ menší kousky. Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte zde cibuli a česnek, dokud lehce ‍nezestřihnou. Přidejte⁤ papriky a rajčata, smažte asi 5 ⁢minut, dokud papriky ⁣nezměknou.
  3. Přidejte krájená rajčata z konzervy, ⁣rajčatový protlak a zeleninový ​vývar. Přidáme kukuřičný ⁤škrob, ‍cukr, ‌kmín, koriandr ⁢a papriku. ‍Dochutíme solí a​ pepřem podle chuti.
  4. Polévku necháme vařit asi‌ 20-30 minut, aby se ingredience⁣ propojily a ⁤okořenily.
  5. Mezitím si připravíme⁣ křupavé ‌tortilly. ⁣Tortilly ⁣nařežeme na ⁢menší ‍proužky a na​ pánvi je osmažíme ⁢do křupava.
  6. Po uvaření ‌polévku⁤ rozmixujeme do ‌jemné konzistence pomocí mixéru ⁤nebo šťouchadla na​ brambory.
  7. Hotovou rajskou polévku​ s ⁣křupavými ⁣tortillami⁣ podáváme horkou a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo zakysanou smetanou.