15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rajská polévka
zdroj: Recepty 24/7

Rajská polévka -⁣ Lehká a ‍osvěžující‌ polévka ‌plná ⁤plná chuti z čerstvých rajčat, zeleniny a aromatických ⁤bylinek. Tento recept na tradiční českou specialitu vás okouzlí svou jednoduchostí a ​bohatým přírodním ⁣aroma. Vyzkoušejte si připravit tento ⁤oblíbený pokrm doma a udělejte ⁢si radost svému žaludku i chutím.

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvý bazalkový lístek na ozdobu

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na ​čtvrtiny a odstraňte stonky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rajčata a smažte je krátce, než se začnou rozpadat.
  5. Přidejte zeleninový vývar,‍ osolte a‌ opepřete podle chuti.
  6. Polévku nechte vařit 15-20 minut, dokud se rajčata⁣ úplně rozvaří.
  7. Vše ‍rozmixujte pomocí mixéru a přidejte více vývaru nebo vody, pokud ⁤by ‌byla polévka ⁣příliš hustá.
  8. Znovu ohřejte a podávejte ozdobenou lístkem čerstvé ⁢bazalky.