16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou veganskou verzi klasického jídla s rajčatovou omáčkou – Rajská omáčka se sójovými kousky. Tento jednoduchý recept je plný chutí a zdravých surovin, které si zamilujete! Můžete ho podávat s těstovinami nebo rýží pro dokonalé vegetariánské jídlo plné bílkovin. Sójové kousky dodají jídlu nádhernou texturu a výbornou chuť, která vás určitě osloví. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g sójových kousků
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 400ml rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano, bazalka
Postup
- Nejprve si připravíme sójové kousky podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené papriky a rajčata a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
- Poté přidáme rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Na závěr přidáme připravené sójové kousky do omáčky a necháme provařit alespoň 10 minut.
- Podáváme s rýží nebo těstovinami.