15. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajská omáčka s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na ‍lahodnou rajskou omáčku s těstovinami? Nechte se inspirovat naším⁤ receptem plným čerstvých bylinek a rajčat, který vás rozhodně nadchne. Objevte ‌kouzlo této tradiční italské speciality a připravte si lahodný pokrm pro celou rodinu. S naším receptem na rajskou omáčku s těstovinami se stane ​vaření‌ hračkou!

Suroviny

  • 400g těstovin
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat​ (může být konzerva)
  • 1 ⁢lžička cukru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného ⁢bazalku
  • Sůl a pepř podle ⁤chuti
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky na ozdobení (petržel, bazalka)

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na⁤ olivovém oleji.
  2. Přidáme‍ na kostky nakrájená rajčata (pokud bereme konzervovaná, tak i s šťávou) a ​necháme vařit asi 10 minut.
  3. Přidáme cukr,‌ oregano, bazalk a osolíme a opepříme podle chuti. Pokud je omáčka příliš kyselá, přidáme ještě trochu cukru.
  4. Mezitím vaříme těstoviny al dente ve⁢ vroucí osolené vodě.
  5. Hotové těstoviny scedíme a⁤ smícháme s rajskou omáčkou. Promícháme a necháme chvíli provařit.
  6. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem ​a ozdobené čerstvými ‍bylinkami.