29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajská omáčka s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

‌ Skvělý recept ⁢na rajskou ‍omáčku s krevetami,‍ která vám na ⁢talíři přinese chuť exotiky a lahodné mořské plody. S použitím‍ čerstvých ‍krevet a šťavnatých ‌rajčat ‍vytvoříte lahodnou omáčku plnou aromatu a chuti. Vyzkoušejte tento ​recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 300g krevet
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 ‌rajčata
  • 2 stroužky​ česneku
  • 1 konzerva ‍krájených rajčat
  • čerstvá ⁤bazalka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve oloupejte ​a nasekejte cibuli, ⁤papriky⁣ a rajčata ⁢na kostičky.
  2. Na ‍pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm ‍nasekaný česnek a cibuli, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidejte rajčata a papriky ⁤a restujte dalších pár ⁣minut.
  4. Přilijte krájená ⁢rajčata z konzervy a nechte ‍omáčku​ provařit asi 10 ⁢minut na⁢ mírném ​plameni.
  5. Přidejte⁤ krevety a ⁢vařte dalších 5-7 minut, dokud krevety​ nezezlátne.
  6. Případně dochuťte solí, pepřem a​ nasekanou bazalkou.
  7. Podávejte‌ s těstovinami ⁤nebo rýží.