29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na rajskou omáčku s krevetami, která vám na talíři přinese chuť exotiky a lahodné mořské plody. S použitím čerstvých krevet a šťavnatých rajčat vytvoříte lahodnou omáčku plnou aromatu a chuti. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 300g krevet
- 1 cibule
- 2 papriky
- 3 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva krájených rajčat
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve oloupejte a nasekejte cibuli, papriky a rajčata na kostičky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nasekaný česnek a cibuli, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte rajčata a papriky a restujte dalších pár minut.
- Přilijte krájená rajčata z konzervy a nechte omáčku provařit asi 10 minut na mírném plameni.
- Přidejte krevety a vařte dalších 5-7 minut, dokud krevety nezezlátne.
- Případně dochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou.
- Podávejte s těstovinami nebo rýží.