18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajma masala s rýží je tradiční indické jídlo plné koření a chuti. Tento recept kombinuje vařené rajma fazole s aromatickou omáčkou z rajčat, cibule a koření, která se podává se šťavnatou basmati rýží. Vychutnejte si lahodné a exotické rajma masala s rýží jako hlavní chod nebo přílohu k dalším indickým pokrmům. Snažíte se jíst vegetariánsky? Tento recept je pro vás! Nakrmte své chuťové buňky tímto fantastickým jídlem a dopřejte svému tělu lahodný zážitek plný barev a vůní Indie.
Suroviny:
- 1 hrnek rajma fazolek (červené fazole)
- 2 cibule, nasekané na drobné kousky
- 3 rajčata, nasekaná na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- Koření: 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička garam masala, sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu
- vařená rýže na podávání
Postup:
- Nejprve fazole namočte přes noc v dostatečné vodě.
- V hrnci přiveďte fazole k varu a vařte je asi hodinu, nebo dokud nezměknou.
- V dalším hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajčata a koření (koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř) a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte uvařené fazole a nechte vařit další 10 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Nakonec posypte čerstvým koriandrem a podávejte s vařenou rýží.