1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový tatarák s avokádem je osvěžující a lahodný pokrm, který určitě oslní vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Kombinace sladkých rajčat a krémového avokáda vytváří dokonalou harmonii chutí. S přídavkem čerstvé cibule, petrželky a limetkové šťávy získává tatarák příjemnou svěžest. S podzimním salátem nebo křupavým pečivem se tento pokrm stává dokonalým lehkým obědem nebo večeří.
Suroviny
- 4 rajčata
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- šťava z 1 citrónu
- 1 ČL olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Oloupejte rajčata a avokáda a nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky.
- Všechny připravené suroviny smíchejte ve velké míse.
- Přidejte šťavu z citrónu, olivový olej, sůl a pepř.
- Dobře promíchejte a nechte tatarák odležet v lednici minimálně 30 minut, aby se chutě propojily.
- Před podáváním ozdobte čerstvou petrželkou.