8. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatový dhal s chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s chlebem je skvělá indická vegetariánská pochoutka plná lahodných chutí a aromatických ⁢koření. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu,⁤ ideální pro každodenní večeři plnou sytosti a ⁤výživy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte ‍si trochu exotiky​ do svého jídelníčku.

Suroviny

  • 1 šálek červené čočky
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1⁢ lžička⁣ mletého koriandru
  • 1 ​červená paprika
  • 400 ml kokosového ‌mléka
  • sůl a pepř
  • čerstvá‍ koriandr a naan chléb ‍k podávání

Postup

  1. Nejprve‍ si připravte ​všechny suroviny. Čočku opláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji stát ve ‌vodě.
  2. Nasekejte cibuli, česnek, rajčata a papriku na menší ‌kousky.
  3. Na​ rozpálené⁤ pánvi osmažte cibuli a česnek, až ⁢začnou vonět.
  4. Přidejte rajčata,⁤ papriku a koření (kmín, kurkumu, koriandr) a nechte chvíli dusit.
  5. Přidejte připravenou ⁣čočku ⁤a zalijte vším kokosovým mlékem. Povarte a nechte ‍vařit na mírném ohni alespoň​ 20 minut, ⁣dokud není čočka měkká.
  6. Pokud ‍je ​dhal příliš hustý, přidejte ​trochu vody. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Smažte si naan chléb na pánvi nebo v troubě podle návodu.
  8. Suroviny podávejte ‍posypané nasekaným koriandrem a s naan chlebem.