6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová polévka s kari - skvělá a chutná volba pro vás, kteří milujete rajčata a lehké, ale plné chuti polévky. Tato polévka je připravena s přídavkem kari, který dodává jemnou exotickou kořeněnou stopu. S čerstvými rajčaty, cibulí, česnekem a kořením je tato polévka perfektním způsobem, jak osvěžit svůj jídelníček. Vyzkoušejte tuto rajčatovou polévku s kari a užijte si jednoduchý, rychlý a plný chuti recept!
Suroviny:
- 1 kg rajčat
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi rozohřejte olivový olej a na něm osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a protlačený česnek. Smažte 5 minut, nebo dokud rajčata nezměknou.
- Přidejte kari koření a promíchejte s rajčaty a cibulí.
- Zalijte zeleninovým vývarem a vařte 15 minut na středním ohni.
- Po uvaření nechte polévku vychladnout a přeneste ji do mixéru.
- Společně s vývarem rozmixujte na jemnou hladkou konzistenci.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat vodu nebo více vývaru.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
- Polévku podávejte teplou a můžete ji případně ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.