9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová polévka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s⁤ bazalkou – Jednoduchý ​a ‌osvěžující‌ recept na chutnou rajčatovou polévku s⁣ čerstvou ‌bazalkou. Skvělá volba pro letní dny plné slunce‍ a‍ přírodních chutí. Užijte⁤ si‌ harmonii sladkých⁣ rajčat ⁤s bylinkovou bazalkou a připravte si dokonalou polévku, která zahřeje vaše srdce a⁣ potěší​ všechny vaše chuťové ‍buňky. Snažili⁤ jsme ‍se vybrat jen ty ⁤nejkvalitnější ingredience,⁣ abyste mohli vychutnat plnou chuť rajčat a aromatickou bazalku ‌ve ‌každém lžičce. ‌Dopřejte si tuto skvělou⁣ pochoutku⁣ plnou vitamínů⁢ a stopových ‍prvků. Rajčatová polévka s bazalkou je rychlá, ​lahodná a zdravá‌ – ideální pro každou příležitost.

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 1 l zeleninového ⁤vývaru
  • 2 lžíce⁤ olivového ​oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1⁣ lžička ‌sušeného ‌bazalku
  • Sůl​ a ⁣pepř ‌podle⁤ chuti

Postup

  1. Rajčata ​nakrájíme na menší⁤ kousky.
  2. Cibuli a česnek ⁢oloupeme a nasekáme.
  3. Na pánvi ⁤rozehřejeme olivový olej a na ⁤něm ⁢osmažíme cibuli⁤ a⁣ česnek,‍ dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme nakrájená rajčata‍ a smažíme je asi 5 ⁢minut, než⁣ se rozmačkají.
  5. Přidáme ⁢zeleninový ⁢vývar⁣ a necháme ⁢vařit asi 20⁢ minut.
  6. Přidáme cukr, sušený bazalk a dochutíme solí a pepřem.
  7. Pomocí‍ mixéru rozmixujeme polévku ‌do ‌hladké konzistence.
  8. Polévku necháme ještě chvíli povařit a ‍podáváme.
  9. Před podáváním můžeme ‍ozdobit lístky ⁣čerstvé bazalky.