19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s čerstvou bazalkou a těstovinami. Jednoduchý recept, který potěší celou rodinu. Připravte si ho doma a dopřejte si chutný a zdravý oběd plný italských vlivů.
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř
- 400g těstovin
Postup
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemnou kostičku.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezjemní. Přidáme rajčata a necháme vařit asi 15 minut, občas promícháme.
- Přidáme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku provařit ještě 5 minut.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, scedíme je a smícháme s rajčatovou omáčkou.
- Po dochucení dochutíme osolením a opepřením a podáváme posypané nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!