19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová omáčka s bazalkou a těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s čerstvou bazalkou a těstovinami. Jednoduchý recept, který potěší celou rodinu. Připravte si ho doma a dopřejte si chutný a zdravý oběd‌ plný italských vlivů.

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2⁤ stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř
  • 400g těstovin

Postup

  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na jemnou kostičku.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezjemní. Přidáme rajčata ​a ‍necháme vařit asi 15 minut, občas promícháme.
  3. Přidáme⁣ nasekanou bazalku, osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku provařit ještě 5 minut.
  4. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Jakmile ‍jsou hotové, scedíme je a smícháme s rajčatovou⁣ omáčkou.
  5. Po dochucení dochutíme⁤ osolením a opepřením a podáváme posypané nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť!