2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatová karí je chutná a jednoduchá indická pokrmová specialita plná exotických chutí a vůní. Tato lahůdka kombinuje čerstvé rajčaty, aromatické koření a mix zeleniny pro dokonalou rovnováhu chuti. Připravte si toto rychlé a snadné jídlo jako hlavní chod nebo vedlejší přílohu a užijte si bohatý zážitek při vaření i konzumaci. S naším receptem na rajčatovou karí vám neunikne žádný detail a vaše chuťové pohárky budou nadšené!
Suroviny
- 500 g rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)
Postup
- Rajčata nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek najemno nakrájejte.
- Na pánvi svažte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte do zlatova.
- Přidejte rajčata a smažte asi 5 minut, dokud se trochu nerozpadnou.
- Přidejte k tomu kari koření, kurkumu, mletý koriandr, mletý kmín, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Pod pokličkou nechte rajčatovou směs vařit na mírném ohni po dobu 20-25 minut, aby se rajčata zcela rozpadla a vytvořila se hustá omáčka.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
- Před servírováním ozdobte čerstvým koriandrem, pokud si přejete.
- Kari můžete servírovat s rýží nebo plackami naan.