2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová karí
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová karí je chutná a jednoduchá indická pokrmová specialita plná exotických chutí a vůní. Tato lahůdka kombinuje čerstvé rajčaty, aromatické koření a mix zeleniny pro dokonalou rovnováhu chuti. Připravte ‍si toto‌ rychlé a snadné jídlo jako hlavní chod nebo vedlejší ⁣přílohu a užijte si bohatý zážitek při vaření i konzumaci. S naším receptem na​ rajčatovou karí vám neunikne žádný detail a vaše chuťové pohárky budou nadšené!

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1​ lžička cukru
  • sůl a⁣ pepř dle chuti
  • olej na smažení
  • čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek najemno nakrájejte.
  2. Na pánvi svažte olej a přidejte cibuli⁤ a ‌česnek. Smažte do‍ zlatova.
  3. Přidejte rajčata a smažte asi 5 minut, dokud se trochu nerozpadnou.
  4. Přidejte k tomu kari koření, kurkumu, mletý‌ koriandr, mletý kmín, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Pod pokličkou nechte rajčatovou směs vařit na mírném ohni po dobu ⁣20-25 minut, aby se rajčata zcela rozpadla a vytvořila se hustá omáčka.
  6. Pokud ‍je směs příliš hustá, můžete⁤ přidat trochu vody nebo vývaru.
  7. Před servírováním‌ ozdobte čerstvým ‌koriandrem, pokud si přejete.
  8. Kari můžete servírovat s rýží nebo plackami‍ naan.