29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalou omáčku k vašim těstovinám nebo rýži? Vyzkoušejte naši lahodnou rajčatovou bůčkovou omáčku s fazolemi, která zaručeně okoření vaše jídlo. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto velmi chutný. Užijte si bohatou chuť smíchanou se šťavnatými fazolemi ve spojení s křupavým bůčkem. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 4 středně velká rajčata
- 200g bůčku nakrájeného na kostičky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g fazolí z konzervy, odklopené a opláchnuté
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahneme bůček dozlatova a odstraníme ho na talíř.
- Na stejnou pánvi přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme vařit asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Přidáme mletou papriku a vaříme dalších pár minut.
- Přidáme bůček zpět do omáčky a přilijeme fazole.
- Vše dobře promícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
- Ochutnáme a přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo pečivem.