14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rajčatová bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte jednoduchý​ a osvěžující recept?⁣ Rajčatová bruschetta je ‍ideální volba! Tato ⁤italská⁣ specialita kombinuje ‍chutné čerstvé rajčata s bylinkovým ‍pestem a křupavým⁢ chlebem.‌ S naším ⁣receptem⁢ si ​připravíte skvělou předkrm nebo rychlý ⁤lehký oběd. Překvapte své‌ chuťové‍ buňky ​lahodnou a zdravou rajčatovou bruschettou!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 4 rajčata ⁣střední velikosti
  • 2 stroužky česneku
  • Extra panenský olivový ‍olej
  • Sůl a pepř‍ dle chuti
  • Čerstvý bazalkový⁣ lístek na ozdobu

Postup

  1. Chlebové plátky lehce pokapejte⁢ olivovým olejem ze všech ⁣stran a opečte na grilu nebo ve sporáku na suché pánvi, dokud nebudou‍ lehce⁣ zlatavé.
  2. Vyndejte chlebové plátky z grilu nebo pánve a nechte je vychladnout na‍ pokojovou ​teplotu.
  3. Mezitím opláchněte ⁣rajčata a‍ nakrájejte je ‍na ⁣malé kostičky.
  4. Stroužky česneku oloupejte a​ nasekejte ‍na jemné⁤ kousky.
  5. V míse ‍smíchejte ‌rajčata, česnek, sůl,⁢ pepř a trochu olivového oleje.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Na opečené⁣ chlebové plátky‍ nanesete připravenou směs s rajčaty.
  8. Podle chuti⁤ můžete ​přidat další olivový ​olej nebo‌ čerstvý bazalkový ‌lístek.
  9. S mírně naťukaným česnekem⁤ můžete také ⁤lehce potřít vrchní⁢ stranu ⁢chleba.
  10. Bruschettu podávejte okamžitě​ a můžete‌ ji ozdobit lístky čerstvé bazalky.