9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajasakáré sabzi s bramborem je lahodný indický recept, který spojuje kořeněné okurky s bramborovým přídavkem. Tento exotický pokrm bude určitě potěšením pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento snadný recept doma a překvapte své blízké autentickou indickou kuchyní.
Suroviny
- 1 velká cibule, nakrájená na plátky
- 2 brambory, nakrájené na kostičky
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 1 plechovka rajčat bez kůže a jader
- 2 lžičky rajčatové pasty
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte brambory a smažte je do měkka.
- Přidejte nakrájenou papriku a promíchejte.
- Přilijte rajčatovou směs z plechovky a přidejte rajčatovou pastu.
- Přidejte koření – kmín, koriandr, kurkumu a červenou papriku.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Poduste a nechte provařit asi 10 minut nebo dokud se brambory nezměknou.
- Servírujte s rýží nebo chlebem.