28. 7. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Uvařte si lahodné ragú z francouzských hlemýžďů podle našeho receptu. chutný a originální pokrm, který zaujme nejen svou neobvyklou přísadou. Prozkoumejte francouzskou kuchyni s námi! HTML kód pro recept na Ragú z francouzských hlemýžďů bez nadpisu h1, se seznamem surovin a postupem by mohl vypadat takto:
Suroviny
- 24 francouzských hlemýžďů
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
- 1 plechovka rajčat v hmotnosti 400g, s džusem
- 125 ml červeného vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušených rozmarýnových listů
- Sůl a pepř podle chuti
- Špetka červené papriky
- Mouka na obalení
- 50g másla
Postup
- Francouzské hlemýže očistěte a nechte je vylít z ulit.Uliť pak důkladně omyjte a odložte. Hlemýže nechte po dobu tří hodin vykapat, abyste se zbavili většiny hlenů.
- V pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a cibuli. restujte do změknutí a lehkého zezlátnutí. Poté přidejte nakrájenou mrkev a celer a restujte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Vložte do pánve rajčata s džusem, červené víno, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a špetku papriky. Přiveďte k varu, snížte teplotu a vařte asi 20 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
- Mezitím si ve velké pánvi rozehřejte máslo. Hlemýže obalte v mouce a osmažte na másle do zlatova. Poté je přidejte do omáčky a nechte dalších 10 minut provařit.
- Před tím, než Ragú z francouzských hlemýžďů podáváte, vložte každého hlemýže zpět do jeho ulity a naplňte omáčkou. Podávejte teplé s čerstvým bagetem.
Toto je jen jednoduchý HTML kód pro recept na francouzské hlemýže. HTML kód může být komplexnější a obsahovat další prvky, jako jsou obrázky, odkazy na další recepty a tak dále podle potřeby na konkrétním webovém místě.

