28. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky chutným ragú s mletým hovězím. Tento lahodný recept je plný bohatých a aromatických chutí, které vás okouzlí. S výběrem variačního menu, můžete přizpůsobit tento recept svým preferencím, čímž získáte skvělou možnost přizpůsobení podle vašich potřeb. Vyberte si tento recept jako hlavní jídlo na svou večeři a užijte si lahodnou kombinaci chutí a vůní.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 středně velká paprika, nakrájená na kostičky
- 400 ml rajčatového protlaku
- 250 ml vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte mleté hovězí maso a smažte ho, dokud nezhnědne.
- Přidejte nakrájená rajčata, mrkev a papriku. Smažte je asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčatový protlak, vývar, oregano, bazalku a cukr. Dobře promíchejte.
- Pokud je to potřeba, přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Všechno povařte na mírném plameni přibližně 30–40 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhustne.
- Servírujte s těstovinami nebo bramborovou kaší.
Variační menu
- Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete do ragu přidat jalapeňo papričky na vroucím oleji.
- Pro pestřejší chuť můžete do ragu přidat olivy nebo kapary.
- Chcete-li zvýraznit chuť masa, můžete přidat na pánvi před mletým hovězím masem několik plátků slaniny.