7. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento vynikající recept na ragu s masovými kuličkami je plný chutných a bohatých příchutí. Masové kuličky jsou připraveny z kvalitního mletého masa, smíchaného s bylinkami a dalšími aromatickými ingrediencemi. Ragú je pak připraveno z jemně nasekané zeleniny, rajčat a koření, což vytváří dokonalou omáčku. Tento pokrm je skvělý pro večeři nebo pro slavnostnější příležitosti. Vyzkoušejte tento recept na ragu s masovými kuličkami a užijte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule (nadrobno nakrájena)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/4 čajové lžičky mletého pepře
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup
- Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mléko, kmín, pepř a sůl.
- Vytvarujte z této směsi malé masové kuličky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a opečte masové kuličky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Ve velkém hrnci zahřejte rajčatovou omáčku (pokud ji používáte) nebo vlastní omáčku podle vašeho přání.
- Přidejte opečené masové kuličky do omáčky a vařte ještě asi 15-20 minut, dokud se maso zcela propeče.
- Podávejte s vařenými těstovinami nebo bramborem.