29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte výborný recept na ragú s boloňským dochucením, jste na správném místě. Tato tradiční italská omáčka z mletého masa, rajčat a bylinek zaručeně okoření váš jídelníček. Náš jednoduchý a chutný recept vám krok za krokem vysvětlí, jak si připravit toto lahodné ragú. Bude to skvělý doplněk k vašim těstovinám nebo kousku čerstvého chleba. Připravte si ho dnes a užijte si neodolatelnou chuť italské kuchyně!
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml červeného vína
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhanou mrkev.
- Přidáme mleté maso a dusíme, dokud neztmavne.
- Přidáme rajčatové pyré, víno a dochutíme cukrem, oreganem, solí a pepřem.
- Podusíme na mírném plameni asi 30 minut.
- Servírujeme s vařenými těstovinami.