23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Quinua s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Quinua s​ grilovanou zeleninou je zdravá ⁢a chutná vegeatriánská varianta oblíbeného pokrmu.‌ Quinua je bohatý zdroj bílkovin a zelenina dodá jí lahodnou ⁤chuť. ⁤Podívejte se na​ náš recept ⁣a přesvědčte se ​sami, jak jednoduché a chutné může být spojení quinuy⁤ a ‌grilované zeleniny.

Suroviny

  • 1⁤ šálek quinuy
  • 1 ⁣cuketa
  • 1 paprika
  • 1 baklažán
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky‌ česneku
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Quinuu dobře⁢ opláchněte pod tekoucí⁢ vodou.
  2. V ​hrnci přiveďte ⁤k varu 2 šálky vody a přidejte quinuu. Vařte podle návodu na obalu, ‍obvykle ⁣cca 15-20 minut.
  3. Mezitím připravte zeleninu. ⁢Cuketu, papriku‌ a baklažána ⁣nakrájejte na plátky⁤ a rajčata na čtvrtky. ‍Česnek‌ nasekejte na drobno.
  4. Na rozpálené⁤ pánvi nebo grilu osmažte zeleninu s trochou‍ olivového oleje‍ do měkka. Přidejte sůl, pepř⁣ a⁢ nasekaný česnek podle chuti.
  5. Hotovou⁤ quinuu⁢ smíchejte se zeleninou a podávejte​ teplé.