15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Quiche Lorraine s uzeným masem je lahodný francouzský pokrm plný šťavnatých kousků uzeného masa, sýra a krémové nádivky v chutné křehké těstě. Tento recept je skvělou volbou pro snídani, oběd nebo večeři a určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dejte si skvělou snídani nebo pohoštění pro celou rodinu!
Suroviny
- 400 g listového těsta
- 200 g uzeného masa
- 150 g uzeného sýra
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na plech vyložený pečicím papírem rozvinit listové těsto a propíchat vidličkou.
- Opečeme ho dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C, asi 10 minut.
- Uzené maso nakrájíme na menší kousky a uzený sýr nastrouháme.
- V míse smícháme vejce se smetanou a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Na předpečené těsto rozložíme uzené maso a sýr.
- Zalijeme směsí se smetanou a vejci.
- Přendáme do trouby a pečeme asi 30 minut, nebo dokud quiche neztuhne a nezezlátne.

