9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Quiche Lorraine je slavný francouzský pokrm, který se skládá z křehkého těsta, plněného směsí sýra, slaniny a smetany. Tento lahodný quiche je ideální na snídani, oběd nebo večeři. Těsto se připravuje z mouky, másla a vody, zatímco plnění obsahuje vajíčka, sýr Gruyère, slaninu a smetanu. Quiche Lorraine je pokrm plný bohatého a slaného chuťového zážitku. S návodem krok za krokem nebudete mít žádný problém připravit si tuto klasickou francouzskou delikatesu ve své vlastní kuchyni.
Suroviny:
- 200 g lívaneckého těsta
 - 150 g slaniny
 - 1 cibule
 - 200 ml smetany ke šlehání
 - 3 vejce
 - 50 g strouhaného sýra
 - sůl
 - pepř
 - muškátový oříšek
 
Postup:
- Vytáhněte lívanečké těsto z lednice a nechte ho zvolna povolit.
 - Nakrájejte slaninu a cibuli na drobné kousky.
 - Na pánvi opečte slaninu spolu s cibulí do zlatova.
 - Těsto vyválejte na válečku a přeneste do formy na quiche.
 - Na těsto rozložte opečenou slaninu s cibulí.
 - V misce smíchejte smetanu ke šlehání s vejci. Přidejte strouhaný sýr a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
 - Zalijte připravenou směsí slaninu s cibulí ve formě.
 - Vložte quiche do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 25-30 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu a náplň neztuhnuta.
 - Hotový quiche nechte chvíli vychladnout a podávejte teplý nebo studený.
 

