9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na pulled pork sandwich s křupavým coleslaw salátem. Tento oblíbený pokrm plný šťavnatého vepřového masa a osvěžující zelí bude rozhodně lahodit vašim chuťovým buňkám. Nechte se unést chutí tohoto klasického kombinovaného sendviče!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa (plec nebo líčka)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce tmavého karamelového cukru
- 1 lahůdkový dortový houskový chléb
- Na coleslaw:
- ½ hlávky bílého zelí
- 2 mrkve
- 100 ml majonézy
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička hořčičného semene
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu na maso. V misce smícháme papriku, kmín, sůl, cukr, ocet a karamelový cukr.
- Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme do marinády. Necháme alespoň hodinu odležet.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmahneme cibuli s česnekem.
- Pak přidáme maso s marinádou a zalijeme trochou vody. Vše dusíme asi 2-3 hodiny, nebo dokud maso není měkké a rozpadavé.
- Mezitím si připravíme coleslaw. Zelí a mrkev nastrouháme na jemno a smícháme s majonézou, octem, cukrem a hořčičným semenem.
- Po uvaření maso vyndáme z hrnce a do omáčky přidáme můžeme přidat trochu suchého čerstvého koriandru.
- Dortové housky rozkrojíme, masem naplníme a ozdobíme coleslaw. Hotové pulled pork sandwich podáváme teplé. Dobrou chuť!