2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pórkové lasagne.
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte lahodný a‍ originální ⁣recept na⁣ pórkové⁤ lasagne,‍ jste na správném místě! Naše výjimečná verze lasagní vám‌ přinese ⁣neodolatelnou ⁤kombinaci chutí, která rozhodně potěší i ty⁢ nejnáročnější​ gurmány. ‌Hladce ⁤rozprostřené tenké‌ plátky póru spolu s vrstvami jemné těstoviny, syrové omáčky a kvalitního sýra vytvářejí dokonalý harmonický⁤ jídelní zážitek.​ Připravte si tuto jednoduchou, přesto nápaditou ‌variantu ‌italské klasiky‌ a ⁢užijte si lahodnou večeři plnou příjemných vůní ‌a​ chutí.‍ S naším receptem na pórkové lasagne získá vaše kuchařské umění nový‍ význam! ​

Suroviny

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 středně ⁤velké póry
  • 2​ mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového​ pyré
  • 500⁣ ml mléka
  • 40 g másla
  • 40 g hladké ‍mouky
  • 100 g tvrdého sýra
  • 250 g lasagní
  • olej⁢ na ​smažení
  • sůl a pepř podle‍ chuti

Postup

  1. Nejprve si ⁣připravte ⁤póry. Odstraňte ⁤jejich⁢ zelenou ‍část a ⁤nakrájejte je na tenké kroužky.
  2. Oloupejte a nakrájejte na kostičky také mrkve a⁢ česnek.
  3. Na ​pánvi si ‍rozehřejte ⁤trochu ‌oleje a přidejte‌ mleté vepřové maso, póry, mrkev a⁣ česnek. Osolte a opepřete podle chuti ​a smažte, dokud maso neztuhne a zelenina zjemní.
  4. Přidejte rajčatové pyré a ⁣vařte‍ asi 10 ‍minut. Dochutíme⁤ podle ⁤potřeby.
  5. V dalším ​hrnci připravte omáčku. Rozehřejte máslo a za stálého míchání přidejte​ hladkou mouku. Nechte zhnědnout.‍ Postupně přilévejte mléko ⁤a vařte, dokud nezískáme ⁣hladkou omáčku.
  6. Nazdrapejte ⁤trochu ‌sýra na stranu pro posypání a zbytek vmíchejte do omáčky. Dobře promíchejte, dokud‌ se sýr nerozpustí.
  7. Vyklopte směs s masem a ‌rajčaty do ⁣zapékací mísy.
  8. Na​ vrstvu‍ rajčatové směsi⁣ položte ‍plátky lasagní a poté zalijte částí sýrové⁣ omáčky.
  9. Tento postup⁤ opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience. Na závěr by ⁢měla být vrstva ⁣sýrové ⁤omáčky.
  10. Pečte lasagni ⁢v ​předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 30⁤ minut, dokud nezezlátne.
  11. Hotovou lasagni⁣ nechte chvíli odpočinout a pak ji servírujte.