18. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pokrmy z íránské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte ⁣inspiraci ​pro‍ vaření a ⁣rádi objevujete exotické kuchyně, ⁢pak vám tento recept na pokrmy z íránské ⁤kuchyně⁢ určitě zaujme. Připravte se na chuťovou ‌explozi a ⁤nechte se​ unést ​do světa pikantních ⁤koření, aromatických bylinek⁤ a výjimečných kombinací chutí. Zkuste‍ si⁤ připravit tradiční íránská jídla, jako je chelo kebab, sabzi polo⁣ nebo ‍šíjíto ⁤polo, a vydejte ‌se​ na gastronomickou‌ cestu do Persie. S naším jednoduchým receptem a tipy ⁣na přípravu si snadno vytvoříte ‍autentické jídlo plné exotických‍ chutí. Překvapte rodinu nebo hosty ⁤novými pokrmy ​a nechte se ​okouzlit íránskou kuchyní! ⁤

Suroviny

  1. 500 g jemně⁤ mletého hovězího masa
  2. 2⁤ cibule
  3. 3 stroužky česneku
  4. 2 rajčata
  5. 2 lžíce olivového oleje
  6. 1 lžíce mletého kmínu
  7. 1 lžíce‍ mletého kurkumu
  8. 1 ⁣lžíce mleté ​papriky
  9. ½ ⁤lžičky​ skořice
  10. sůl a‌ pepř podle⁢ chuti

Postup

  1. Na pánvi ⁢rozehřejte olivový olej⁤ a‌ osmahněte⁤ na něm nasekanou ⁢cibuli‌ dozlatova.
  2. Přidejte ‍prolisovaný ​česnek ‍a ⁢orestujte ⁤ho krátce.
  3. Přidejte mleté maso a‌ smažte ho, ⁣dokud není krásně hnědé a upečené.
  4. Přidejte nasekaná rajčata​ a vařte‍ dalších pět​ minut.
  5. Přihořejte mletý kmín, kurkumu, papriku, skořici, ⁣sůl ⁢a ⁣pepř.
  6. Dobře promíchejte a dušte na mírném ohni dalších 10-15 minut.
  7. Pokrm můžete podávat​ s ⁢rýží nebo ⁣chlebem.