6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Plničky naanu jsou lahodné indické pochoutky plné aromatických chutí. Vychutnejte si křupavý a měkký chlebový plát s bohatou nádivkou z rajčat, cibule, zázvoru a koření. Recept je snadný a rychlý na přípravu, ať už ho podáváte jako samostatné jídlo nebo jako předkrm. Dopřejte si vzrušující chuťový zážitek s plničkami naanu a rozmazlete svoje chuťové buňky.
Suroviny:
- 2 šálky múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička suchého droždia
- 1/2 šálky teplé vody
- 1/4 šálky jogurtu
- 2 polévkové lyžice oleje
Postup:
- V miske zmiešajte múku, soľ a cukor.
- Vo vlažnej vode rozpustite droždie a nechajte ho na chvíľu odstáť, kým vytvorí peny.
- Pridajte droždie, jogurt a olej do misy s múkou.
- Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a vypracujte cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu múky.
- Zabaľte cesto do utierky a nechajte ho kysnúť na teplom mieste po dobu 1-2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.
- Cesto rozdeľte na menšie kúsky a rukami vytvarujte malé loptičky.
- Na doske naorážajte loptičky na tenké placky v tvare oválu.
- Na rozohriatej panvici bez tuku pečte placky z oboch strán do zlatista.
- Vaše plničky naanu sú hotové! Môžete ich podávať s indickými kari, omáčkami alebo ako prílohu ku korenistým jedlám.