28. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Plněné ravioli s ricottou jsou lahodné italské těstoviny plněné krémovou ricottou, které se doplněním sýru Parmezán a bylinkovou omáčkou přetváří na neodolatelné jídlo. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři plnou italského šarmu.
Suroviny:
- 200 g ravioli
- 200 g ricotty
- 50 g parmezánu (na nastrouhání)
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
- čerstvé bazalkové lístky (na ozdobu)
Postup:
- Do hrnce s osolenou vodou uvařte ravioli dle návodu na obalu. Poté je sceďte a nechejte vychladnout.
- V míse smíchejte ricottu, nastrouhaný parmezán, vejce, nasekaný česnek a sušenou bazalku. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
- Ravioli naplňte připravenou směsí ricotty. Nechte asi 10 minut odpočinout, aby se plnění lépe spojilo s těstem.
- V pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm opékejte plněné ravioli z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Servírujte plněné ravioli s ricottou posypané nastrouhaným parmezánem a ozdobené čerstvými bazalkovými lístky.