28. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Plněné rajčata s mozzarellou jsou lahodným pokrmem, který překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Rajčata jsou vydlabaná a naplněná jemnou mozzarellou, která se krásně rozpustí a vytvoří neodolatelnou kombinaci s čerstvě nasekanými bylinkami. Tento recept je ideální předkrm nebo lehké hlavní jídlo plné vitamínů a přírodních chutí. Užijte si plněné rajčata s mozzarellou jako skvělou jarní pochoutku pro celou rodinu!
Suroviny
- 4 velká rajčata
- 1 koule mozzarelly
- 1/2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
Postup
- Nejdříve předehřejte troubu na 200°C.
- Rajčata omyjte a utřete suchou utěrkou. Ze špičky každého rajčete odřízněte asi 1 cm a uschovejte. Pak lžičkou vydlabejte dužinu z rajčat a uschovejte ji.
- Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky a dávejte do mísy. Na kostičky nakrájenou červenou cibuli, prolisované stroužky česneku, olivový olej, oregano, sůl a pepř přidejte k mozzarelle a promíchejte.
- Získané plnění vložte do vydlabaných rajčat.
- Připravená rajčata s plněním přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Na každé rajče přiklopte uschovanou špičku a rajčata zakápněte trochou olivového oleje.
- Plech s rajčaty vložte do předem předehřáté trouby a pečte přibližně 15-20 minut, dokud se rajčata nezměknou a plnění lehce zhnědne.
- Hotová rajčata vložte do talíře a ozdobte lístkem čerstvého bazalku. Podávejte teplá jako přílohu nebo hlavní jídlo.