26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na plněné empanady s masem je skvělou volbou, pokud máte rádi chutné a sýté pochutiny. Naše empanady jsou naplněny lahodným masem a obaleny výborným těstem. Najdete zde jednoduchý návod, jak si připravit tyto lahodnosti. Stačí sledovat kroky a za chvilku budete mít hotové plněné empanady, které si můžete vychutnat samostatně nebo s omáčkou podle vašeho přání. Nezapomeňte si pochutnat na těchto argentinských dobrotách s přáteli a rodinou!
Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 250 g horké vody
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 střední cibule, nakrájená na malé kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mouku a horkou vodu, dokud není těsto hladké a elastické.
- Zabalte těsto do fólie a nechte ho odpočinout přibližně 30 minut.
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a mleté maso.
- Orestujte maso dohněda a přidejte kmín, papriku, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte na tenčí plát. Na každý plát dejte lžíci náplně a složte na půlkruh.
- Těsto spojte a přitiskněte okraje prstama nebo vidličkou.
- Plněné empanady dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové empanady nechte trochu vychladnout a pak podávejte jako teplou předkrm nebo s dipem jako hlavní jídlo.