
Připravte si domácí pizza s mozzarellou a bazalkou s tímto jednoduchým receptem. Kombinace čerstvých surovin a autentické italské chuti získá vaše srdce. ideální na rodinný večer či párty.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 25 g čerstvého droždí
- 2 lžičky cukru
- 300 ml vody
- 1 lžička olivového oleje
- 300 g čerstvé mozarelly
- 200 g šťavnatých rajčat
- Olivový olej
- Sůl
- Vrstvička česneku
- 200g pasážovaných rajčat
- Pár bobulí cherry rajčátek
- Hrst čerstvé bazalky
Postup
Nejprve připravte těsto. Mouku prosejte do mísy a posolte. Droždí rozdrobte a smíchejte s cukrem a polovinou vody. nechte chvíli kvasit. Kvas a zbytek vody přilijte k mouce. Přidejte olej a hněte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
Těsto necháme kynout přikryté na teplém místě alespoň hodinu,dokud nezdvojnásobí svůj objem. Když těsto vykyne, rozdělíte ho na dvě poloviny.
Mezitím si připravte náplň. Mozzarellu nakrájejte na plátky. Rajčata oloupejte (pokud chcete, můžete je nechat i s kůží), odstraňte semínka a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozpalte olivový olej, přidejte rajčata, strouhaný česnek a osolte. Opékejte, dokud rajčata neuvolní šťávu a ta nezkaramelizuje. Pak přidejte pasírovaná rajčata a nechte probublávat do zhoustnutí. odstraňte ze sporáku a nechte vychladnout.
Jedno těsto rozválejte na pomoučněném válci do tvaru pizzy. Položte ho na plech vyložený pečicím papírem. Těsto potřete rajčatovou omáčkou, poklaďte plátky mozzarelly a rajčátky cherry.
Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů asi 10 – 15 minut, dokud pizza nezíská křupavou kůrku. Vyndejte pizzu z trouby, posypte čerstvou bazalkou a pokapejte olivovým olejem.Pizza je připravena k podávání.
Dodržujte postupy a bude to vynikající pizza, kterou byste měli někdy zkusit. Tato pizza je klasickým stylem pizzy známým po celém světě. Pizza je ideální pro večeři nebo oběd. Je to velmi výživné a chutné jídlo.
Dobrou chuť!

