28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční italskou pizzu Margherita? Podívejte se na náš jednoduchý recept na domácí pizzu s rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si lahodnou chuť pravé Margherity!
Suroviny
- 400g pizzového těsta
- 200g strouhané mozzarelly
- 100g cherry rajčat
- Čerstvý bazalkový list
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto rozetřete strouhanou mozzarellu.
- Rajčata rozpulte na poloviny a rovnoměrně je rozmístěte na pizzu.
- Pizza Margherita se peče asi 12-15 minut, dokud těsto není zlatavé a hrany pizzy nejsou křupavé.
- Hotovou pizzu ozdobte čerstvými bazalkovými listy, zakápějte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte horkou a užívejte si lahodnou italskou klasiku!