8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pilaf s jehněčím masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte​ recept na ⁤chutný⁣ pilaf s jehněčím masem? Připravte si tento lahodný jídlo, které⁢ vám rozhodně zpříjemní večerní hodiny. Jehněčí maso je jemné a šťavnaté, a spolu s kořením a zeleninou vytváří skvělou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento​ recept na pilaf s jehněčím masem ještě dnes!

Suroviny

  • 300 ‍g jehněčího masa
  • 1 ‍cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 1 hrnek bílé rýže
  • 2‌ hrnky⁢ vývaru⁣ (masového nebo ​zeleninového)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté⁤ papriky
  • sůl a pepř⁢ podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Maso nakrájejte na⁣ menší kousky.
  2. Cibuli a⁤ česnek nasekejte⁣ jemně.
  3. V hluboké​ pánvi⁣ s olejem osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
  4. Přidejte ‍maso a opečte z obou stran do zhnědnutí.
  5. Přidejte mletý‌ kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
  6. Přidejte rýži a⁢ promíchejte.
  7. Zalijte‌ vývarem‌ a nechte vařit 15-20 minut, dokud rýže nebude měkká a voda vstřebána.
  8. Pokud je potřeba, podle chuti přidejte sůl a pepř.
  9. Podávejte teplé.