8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutný pilaf s jehněčím masem? Připravte si tento lahodný jídlo, které vám rozhodně zpříjemní večerní hodiny. Jehněčí maso je jemné a šťavnaté, a spolu s kořením a zeleninou vytváří skvělou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento recept na pilaf s jehněčím masem ještě dnes!
Suroviny
- 300 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek bílé rýže
- 2 hrnky vývaru (masového nebo zeleninového)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte jemně.
- V hluboké pánvi s olejem osmahněte cibuli a česnek do zlatova.
- Přidejte maso a opečte z obou stran do zhnědnutí.
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
- Přidejte rýži a promíchejte.
- Zalijte vývarem a nechte vařit 15-20 minut, dokud rýže nebude měkká a voda vstřebána.
- Pokud je potřeba, podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Podávejte teplé.