10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pikantní tofu s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní tofu s rýží je lahodné vegetariánské ‌jídlo, které​ se ⁣skvěle hodí do vaší každodenní kuchyně. ​Tofu‌ je pečené do křupava a ⁤dochucené pikantní omáčkou, která dodává ​tomuto jídlu⁣ nádhernou​ hloubku​ chuti. Podávejte s voňavou‌ rýží a doplňte výběrem čerstvé zeleniny pro⁢ dokonalý rovnováhu. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý​ a plný výživných hodnot. Vyzkoušejte ho ještě ​dnes a nadchněte ‌své chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 400 g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého‍ červeného pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g ​rýže
  • čerstvý koriandr⁢ (na ozdobu,‍ podle chuti)

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu pro tofu. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku a mletý červený pepř.
  2. Tofu nakrájejte na kostičky a dejte ‍do marinády. Nechte ho‍ marinovat minimálně​ 30 minut.
  3. V hrnci ⁢přiveďte vodu⁣ k‍ varu a vařte rýži podle návodu na ⁢obalu.
  4. V ‍hluboké ​pánvi nebo ‌wok pánvi zahřejte olivový olej.
  5. Na oleji osmažte​ na drobno nakrájenou‌ cibuli, česnek‍ a papriku.
  6. Přidejte nakrájenou mrkev a ⁤osmažte ​ji spolu s ‍ostatními ingrediencemi.
  7. Přidejte tofu spolu s marinádou a smažte, ⁤dokud tofu⁤ není zlatě hnědé.
  8. S mokrýma rukama vytvarujte​ z rýže malé kuličky a⁣ přidejte je do ⁢pánve. Smažte je ⁤spolu s ostatními ingrediencemi,⁢ dokud nejsou ‌lehce opečené.
  9. Pikantní⁤ tofu s rýží podávejte ⁢s ⁣čerstvým ⁢koriandrem.