24. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Pikantní přírodní arašídová omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Potešte své ‍chuťové buňky pikantním a přírodním receptem na arašídovou omáčku. Tato omáčka je⁢ vyrobená z kvalitních arašídů a nabízí vám výraznou chuť a bohatou texturu. Prostě ji přilijte ‍na svá oblíbená jídla jako dip, omáčku nebo marinádu a dopřejte si⁣ jedinečný zážitek plný lahodných arašídových aróm. Nejen, že⁢ je vysoce chutná, ale také ji můžete snadno vyrobit doma a naplnit ji svými oblíbenými přísadami pro ještě větší osobní‌ touhy po pikantnosti. Nechejte se unést touto jedinečnou přírodní arašídovou omáčkou!⁢

Recept: Pikantní přírodní arašídová omáčka

Suroviny

  • 200g pražených arašídů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička červeného chilli‍ (drcené)
  • šťáva‌ z 1 limetky
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Oloupejte česnek a papriku a nakrájejte je na menší kousky.
  2. V mixéru smíchejte arašídy, česnek, papriku, olivový olej, sójovou omáčku,‌ javorový sirup, drcené chilli a šťávu z limetky. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud chcete omáčku pikantnější, přidejte více červeného ​chilli.
  4. Nechejte omáčku⁢ odpočinout v⁣ lednici minimálně 30 minut, aby se chutě propojily.
  5. Omáčku můžete servírovat k grilovanému masu, zelenině nebo jako dip⁤ k nachosům.