16. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová
Pikantní masala kuře
zdroj: Recepty 24/7


Uvařte doma autentické‌ pikantní ⁣masala kuře s naším krokovým‍ receptem.​ Chutná kořeněná omáčka a měkké kousky kuřete vytvoří perfektní jídlo.‌ Ideální recept na masala kuře pro milovníky pikantní indické kuchyně. Klikněte a objevte exotické chutě Indické masala. ​

Indická ‍kuchyně ‌je‍ známá svou ​pikantností a komplexními chutěmi.⁢ Pikantní masala kuře, také zvané⁢ chicken tikka masala, je tradiční indické‍ jídlo, které je oblíbené ⁤po celém světě.‍ Toto jídlo je⁤ známé svou​ směsí pikantních koření, která je​ příznačná pro indickou kuchyni. Tento recept vám​ vyčaruje fantastický ‌pokrm plný chuti a vůní, který si zamiluje každý milovník pikantního ⁤jídla.

Suroviny

  • 500 g kuřecí prso
  • 3 ⁢lžíce oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 4 stroužky​ česneku
  • 1 kus čerstvého zázvoru (cca ‌5 cm)
  • 1 lžička koriandru v prášku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ‌lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 konzerva​ rajčat v kouscích (400 g)
  • 200 ml‍ smetany na⁤ šlehání
  • čerstvá koriandr

Postup

Začněte tím, že kuřecí prsa nakrájíte na malé kousky.‍ Poté si⁤ připravte pánvičku a ⁣rozpalte⁢ na ní olej. Přidejte na nudličky nakrájenou cibuli ⁢a nechte ⁤ji na mírném ohni, dokud nezhnědne. Poté přidejte⁣ stroužky ⁢česneku a ⁣nasekaný zázvor a za stálého míchání to‍ vše orestujte.

Když⁣ je cibule ⁣zlatavá, ‍přidejte⁢ do pánve⁤ koriandr, kurkumu, kmín, mletou papriku, pepř a sůl. Míchejte až do ​chvíle, kdy⁣ cítíte, že koření začínají ⁤vydávat svou⁣ vůni.

Poté přidejte⁤ nasekané ⁢kuřecí maso do směsi⁣ a ‍promíchejte, dokud se maso úplně neobalí kořením. Nechte ⁣maso na pánvi, dokud nezačne​ získávat zlatavou barvu.

Když je maso opečené, ⁢přidejte rajčata⁤ a zalijte vodou​ tak, abychom maso jen mírně ‍zakryli. Nechte vše na mírném ohni dusit,se zavřeným poklicí,přibližně⁣ 30 minut.

Nakonec ⁤přidejte smetanu⁣ a ​vše promíchejte. Jídlo nechte ještě 5 minut povřít.

Pikantní masala kuře ‌podávejte s ⁢basmati rýží a posypte čerstvým koriandrem. Toto jídlo je vynikající také s naan chlebem, který ⁣použijete jako lžíci.

Indická kuchyně‌ je známá svými pikantními pokrmy a tento recept je toho ‌důkazem. Pikantní ⁢masala‍ kuře je chutné a plné exotických koření. Je to skvělý způsob, jak zaznamenat všechny chutě Indie v ⁣jediném pokrmu.

Doufám, že vám​ tento⁣ recept přinese nové výzvy a ⁣zážitky z vaření. Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař,‍ tento pokrm je skvělým způsobem, jak zkombinovat různé ⁢chutě a​ techniky vaření. Užijte si každý kousek tohoto výjimečného jídla.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář